Ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και η Ένωση Εκπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών Ελλάδος (BAR) θέλουν από κοινού να εκφράσουν την εντονότατη ανησυχία τους για τις εξαιρετικά επιζήμιες συνέπειες των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στην ΥΠΑ -και ιδιαίτερα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας-, στον Τουρισμό αλλά και στην Ελληνική Οικονομία στο σύνολό της. Συνέπειες που δεν περιορίζονται μόνο στα Τουριστικά Γραφεία και τις Αεροπορικές Εταιρείες αλλά επεκτείνονται και ζημιώνουν όλες τις επιχειρήσεις που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον Τουρισμό, ο οποίος, πολύ περισσότερο στη χώρα μας, εξαρτάται από την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των Αερομεταφορών.

 

Θα ήταν εκ του περισσού μία ακόμη ανάλυση για τις επιπτώσεις κάθε τέτοιας κινητοποίησης στους επιμέρους κλάδους της οικονομίας μας ή για τις επιπτώσεις στην έξωθεν εικόνα της χώρας, που όλοι ανεξαιρέτως προσπαθούμε να είναι αυτή μιας ισχυρής ανεπτυγμένης και Σύγχρονης Ελλάδας, η οποία όμως δυστυχώς συχνά πυκνά «διαψεύδεται» από τις εικόνες των ταλαιπωρημένων ταξιδιωτών στα «κλειστά λόγω απεργίας» αεροδρόμια μας.

Θεωρούμε ότι, είναι καιρός το όποιο κόστος επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων που οδηγούν τους εργαζόμενους σε απεργίες, να εκτιμηθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και της ΥΠΑ, συγκρινόμενο με το κόστος, που κάθε απεργία έχει συσσωρευτικά για την εθνική μας οικονομία. Είναι επίσης ανάγκη οι εμπλεκόμενοι συνδικαλιστικοί φορείς με αίσθημα ευθύνης και επίγνωσης του κομβικού ρόλου της υπηρεσίας που παρέχουν, να συμβάλουν με καλή θέληση, έτσι ώστε μέσα από ένα γόνιμο και παραγωγικό διάλογο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να οδηγηθούμε στην οριστική διευθέτηση των προβλημάτων που χρονίζουν.

Δεν πιστεύουμε ότι η λύση των οποιονδήποτε προβλημάτων μπορεί να προέλθει μέσα από αντιπαραθέσεις, οι οποίες μόνο ζημιά επιφέρουν στην ήδη επιβαρημένη Εθνική Οικονομία.

Members Login