Νέα – Δελτία Τύπου

Συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της Πολιτικής Αεροπορίας

Όλοι οι παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας της Ελλάδος και ιδιαίτερα τα Ταξιδιωτικά Γραφεία και οι Αεροπορικές Εταιρείες, υφίστανται άμεσα τις συνέπειες των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων των υπαλλήλων της Πολιτικής Αεροπορίας και ιδίως των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. Πιστεύοντας ότι το θέμα αφορά όλη την Ελληνική Οικονομία, απευθύνουμε έκκληση στην ηγεσία του Υπ. Μεταφορών και της Υ.Π.Α, αλλά και στους συνδικαλιστικούς φορείς, να συμβάλλουν ώστε να δοθεί λύση, μέσα από ένα γόνιμο και παραγωγικό διάλογο και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στα χρονίζοντα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν όλους.

 

Δεν πιστεύουμε ότι η λύση των οποιονδήποτε προβλημάτων μπορεί να προέλθει μέσα από αντιπαραθέσεις, οι οποίες μόνο ζημιά επιφέρουν στην ήδη επιβαρυμένη Εθνική Οικονομία.

BAR GR GENERAL ASSEMBLY 2012

BAR GR GENERAL ASSEMBLY

Tuesday, 23rd of October 2012

 Sofitel Athens Airport - Meeting Room Callisto II 

09:30 - 10:00 - Registration and welcome coffee 

10:00 - 10:30 - Amendment of the Articles of the Association with respect to the composition of the Board of Directors and voting for the fifth member of the Board to legally cover the vacancy, following recent resignation of the respected  position 

 

10:30 - 10:45 - Treasury Report 

10:45 - 11:00 - Presentation by Athens Convention Bureau:   Cooperation and Future Actions aiming to increase inbound tourism flows 

11:00 - 11:15 - Presentation by Athens International Airport: New Development at Athens International Airport 

11:15 - 13:00 - Any other Issues/General Discussion 

Please confirm your participation until Monday 15th of October 2021

P.A.: Mrs. Stella Trimi, tel: 210-3550466, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Parking available at Sofitel parking area upon availability

Η ομαλή λειτουργία των αερομεταφορών αποτελεί προϋπόθεση για την Τουριστική Ανάπτυξη.

Ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και η Ένωση Εκπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών Ελλάδος (BAR) θέλουν από κοινού να εκφράσουν την εντονότατη ανησυχία τους για τις εξαιρετικά επιζήμιες συνέπειες των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στην ΥΠΑ -και ιδιαίτερα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας-, στον Τουρισμό αλλά και στην Ελληνική Οικονομία στο σύνολό της. Συνέπειες που δεν περιορίζονται μόνο στα Τουριστικά Γραφεία και τις Αεροπορικές Εταιρείες αλλά επεκτείνονται και ζημιώνουν όλες τις επιχειρήσεις που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον Τουρισμό, ο οποίος, πολύ περισσότερο στη χώρα μας, εξαρτάται από την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των Αερομεταφορών.

 

Θα ήταν εκ του περισσού μία ακόμη ανάλυση για τις επιπτώσεις κάθε τέτοιας κινητοποίησης στους επιμέρους κλάδους της οικονομίας μας ή για τις επιπτώσεις στην έξωθεν εικόνα της χώρας, που όλοι ανεξαιρέτως προσπαθούμε να είναι αυτή μιας ισχυρής ανεπτυγμένης και Σύγχρονης Ελλάδας, η οποία όμως δυστυχώς συχνά πυκνά «διαψεύδεται» από τις εικόνες των ταλαιπωρημένων ταξιδιωτών στα «κλειστά λόγω απεργίας» αεροδρόμια μας.

Θεωρούμε ότι, είναι καιρός το όποιο κόστος επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων που οδηγούν τους εργαζόμενους σε απεργίες, να εκτιμηθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και της ΥΠΑ, συγκρινόμενο με το κόστος, που κάθε απεργία έχει συσσωρευτικά για την εθνική μας οικονομία. Είναι επίσης ανάγκη οι εμπλεκόμενοι συνδικαλιστικοί φορείς με αίσθημα ευθύνης και επίγνωσης του κομβικού ρόλου της υπηρεσίας που παρέχουν, να συμβάλουν με καλή θέληση, έτσι ώστε μέσα από ένα γόνιμο και παραγωγικό διάλογο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να οδηγηθούμε στην οριστική διευθέτηση των προβλημάτων που χρονίζουν.

Δεν πιστεύουμε ότι η λύση των οποιονδήποτε προβλημάτων μπορεί να προέλθει μέσα από αντιπαραθέσεις, οι οποίες μόνο ζημιά επιφέρουν στην ήδη επιβαρημένη Εθνική Οικονομία.

Members Login